Brojač posjeta: 32768
Novosti Sveučilišne knjižnice u Puli
Radionica o reviziji i otpisu knjižnične građe u visokoškolskim i specijalnim knjižnicama
Objavljeno 13/09/2013
Radionica za knjižničare Revizija i otpis knjižnične građe u visokoškolskim i specijalnim knjižnicama održat će se u ponedjeljak 16.9.2013. u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, od 10 do 14 sati.

Radionica se održava u sklopu CSSU-a (bez kotizacije), a vodi je viša knjižničarka SenkaTomljanović, ravnateljica Sveučilišne knjižnice Rijeka.

Miroslav Ambruš-Kiš - Zajamčeni temeljni osobni prihod
Objavljeno 10/09/2013

Miroslav Ambruš-Kiš će u sklopu projekta Zelena knjižnica 24. rujna 2013. u 17 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati predavanje o zajamčenom temeljnom osobnom prihodu.

 

Više na http://zk.dbi.hr/aktivnosti/item/113-miroslav-ambruš-kiš-zajamčeni-temeljni-osobni-prihod.html


Mate Kapović - Tko nam je kriv, sami smo ih izabrali? Iluzija demokracije
Objavljeno 10/09/2013
Projekt Zelena knjižnica nastavlja se predavanjem dr. sc. Mate Kapovića - Tko nam je kriv, sami smo ih izabrali? Iluzija demokracije. Predavanje će se održati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli 20. rujna 2013. godine u 20 sati.


Radno vrijeme
Objavljeno 02/09/2013

Pon-pet: 8 - 24 sata

Izdavanje građe: 8-13 sati i 14-19 sati

 

Subotom: 8 - 13 sati

Izdavanje građe: 8 - 12,30 sati

 

* Građu za noćni rad (20-24 sata) potrebno je naručiti do 18 sati.


Otvorenje Zelene knjižnice energetske efikasnosti (ZeeK)
Objavljeno 04/06/2013
Pozivamo vas na otvorenje Zelene knjižnice energetske efikasnosti (ZeeK) u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, 11. lipnja 2013. u 10 sati.

Ovo će biti osma po redu otvorena Zelena knjižnice energetske efikasnosti (ZeeK). Prva se knjižnica otvorila u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, druga u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, treća u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, četvrta u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" u Križevcima, peta u Gradskoj knjižnici Zadar, šesta u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci, a sedma u knjižnici Pravnog fakulteta Osijek.

Donirajmo knjige za knjižnicu Odjela psihijatrije Opće bolnice Pula
Objavljeno 07/05/2013
Sveučilišna knjižnica nastavlja s akcijom prikupljanja knjiga za knjižnicu Odjela psihijatrije Opće bonice Pula.

Pozivamo sve koji žele pomoći i donirati knjigu da to učine na prvom katu Sveučilišne knjižnice u Posudbenom odjelu.

Hvala.

Posao matične službe
Objavljeno 23/04/2013
Sveučilišne knjižnice u RH matične su knjižnice za visokoškolske i specijalne knjižnice u sastavu svog sveučilišta, za samostalne općeznanstvene i specijalne knjižnice županije te za knjižnice i druge pravne i fizičke osobe čija je knjižnična građa registrirana kao kulturno dobro.

Vrše - stručni nadzor nad radom knjižnica, praćenje rada, ustroja, stanja i potreba, surađuju u projektiranju i opremanju prostora, potiču knjižnice na sustavnu izgradnju zbirki, organiziraju stručno usavršavanje osoblja, koordiniraju rad knjižnica na području svoje matičnosti, potiču suradnju među knjižnicama u sklopu knjižnično-informacijskog sustava.

Izrađuju dugoročne razvojne planove i programe, predlažu program informatizacije knjižnica i povezivanje s ostalima, surađuju u projektima koje pokreće Nacionalna i sveučilišna knjižnica iz Zagreba, organiziraju seminare i drugo usavršavanje i trajno obrazovanje knjižničnog osoblja.

U nastavku su poveznice na kojoj su dokumenti analiza stanja knjižnica:

http://www.nsk.hr/maticna-sluzba-za-sveucilisne-visokoskolske-knjiznice/

te analiza sustava visokoškolskih i specijalnih knjižnica u RH:

http://www.nsk.hr/wp-content/uploads/2013/04/Analiza-stanja_SKS_RH.pdf

http://www.nsk.hr/wp-content/uploads/2013/04/Analiza-stanja_specijalne-knjiz_RH.pdf

Opširnije...

Istarski vremeplov - projekt Sveučilišne knjižnice u Puli i Istarskog povijesnog društva
Objavljeno 25/07/2012

U suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Puli Istarsko povijesno društvo – Societa’ Storica Istriana pokrenulo je novi projekt pod naslovom Istarski vremeplov. Projekt se temelji na televizijskoj emisiji Istra Nekad i Danas, plodu dugogodišnje suradnje Sveučilišne knjižnice u Puli i regionalne televizijske kuće TV Nova. Djelatnici Sveučilišne knjižnice u Puli (Karin Radetić, Ornela Žerić, Tijana Barbić-Domazet i Ivan Kraljević) iz starih su novina (Omnibus, Istarska riječ, Istarski list, Hrvatski list, Polaer Tagblatt, Pučki prijatelj, Istra, Narodni koledar Jurina i Franina, L’Azione, Glas Istre i dr.) odabrali i uredili najzanimljivije događaje iz Istre od kraja 19. do pred kraj 20. stoljeća, koje će se po principu “dogodilo se na današnji dan” svakodnevno objavljivati i arhivirati na mrežnim stranicama Istarskog povijesnog društva.

Vijesti su skraćene i prilagođene širem čitateljstvu, ali svojom izvornošću svim zaljubljenicima u istarsku povijest, ali i studentima i istraživačima, pružaju osnovnu informaciju i neposredan, novinsko-novinarski uvid u bremenito razdoblje karakterizirano političkim i nacionalnim sukobima, modernizacijskim procesima (izgradnjom vodovoda, prometnica, elektrifikacijom), evakuacijama i egzodusima, kako hrvatskog tako i talijanskog stanovništva, ratnim strahotama i nedaćama, ali i napretkom i razvojem na polju kulture, obrazovanja, a naposljetku i turističkom valorizacijom istarskih prirodnih ljepota. Originalni primjerci novina dostupni su u Sveučilišnoj knjižnici u Puli.

 


Radno vrijeme Spomen-sobe Antonia Smareglie
Objavljeno 14/10/2010
  • Spomen-soba je otvorena od ponedjeljka do subote od 11,00 do 12,00 sati.

Donacija Sabre fondacije Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli
Objavljeno 17/06/2010

Knjižnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u lipnju 2010. dobile su značajnu donaciju knjiga na engleskog jeziku. Knjge su raspoređene prema sadržaju na sve knjižnice Sveučilišta.

 

Radi se o 3040 svezaka knjiga iz svih područja znanosti, od kojih je 300 svezaka novih naslova iz ekonomije, a mnogi naslovi su iz područja humanističkih znanosti. Najveći broj naslova općeznanstvene tematike smješten je u Sveučilišnu knjižnicu (1510). Popis izdavača govori da se radi o eminentnim svjetskim izdavačima sveučilišne literature (McGraw-Hill, Princeton University Press, Harvard University Press,  Mosby, Saunders, Elsevier..)

Opširnije...

 

Popis knjiga iz Sabrine donacije   
   
Posljednja promjena: 01/01/2011